Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

راه هاي مقابله با زورگيران

 

راه هاي مقابله با زورگيران
 
گذشت آن زماني که هر کس و ناکسي با يک به اصلاح تيزي از تاريکي و مکان‌هاي خلوت استفاده مي‌کرد و طعمه بيچاره هم بايد دار و ندارش را به پاي قلدر نيمه شب مي‌ريخت.
  اين روزها با برخورد قاطع قوه قضاييه و در نظر گرفتن مجازات اعدام براي مصاديقي از زورگيري باعث شده است اين جرم در جامعه کاهش داشته باشد اما به هر حال کم نيستند افرادي که تا سرشان بالاي دار نرود متوجه جديت ماجرا نمي‌شوند، پس اين بسته متعلق به شماست براي آنکه اگر خداي ناکرده گرفتار اين افراد شديد بدانيد چه کارهايي را بايد انجام دهيد و از انجام چه کارهايي بايد خودداري کنيد خواندن اين نقشه‌راه را از دست ندهيد.
حرف حساب
 براي بار هزارم و به استناد گفته‌هاي دانشمندان حقوق کيفري باز هم اعلام مي‌کنيم که پيشگيري بهتر از درمان است. درست است، براي زورگيري هم مواردي وجود دارد که مي‌توان از وقوع آن پيشگيري کرد. با آن دسته از اقداماتي که مربوط به دولت مي‌شود و مجازات، کاهش فاصله طبقاني، اشتغال‌زايي، فقرزدايي و مسايلي از اين دست را در بر مي‌گيرد کاري نداريم در اين مبحث به مواردي مي‌پردازيم که شما به عنوان يک شهروند بايد انجام دهيد تا مورد زورگيري قرار نگيرد. پس در گام اول لطفا تابلو نباشيد.
تابلو شدن ممنوع
 خودتان را جاي يک زورگير بگذاريد، خواهيد ديد اولين کاري که انجام مي دهد شناسايي طعمه يا همان قرباني بخت برگشته است. حالا در اين ميان هرچه لباس و پوشش و وسايل همراه مجلل تر باشد طعمه بيشتر مورد توجه شکارچي خود قرار مي گيرد. پس در مرحله اول بايداز پوشيدن لباس‌ها نامتعارف و خيلي گران قيمت پرهيز کنيد. اتومبيل غيرمتعارف هم مانند مغناطيسي قوي زورگيران را جذب مي‌کند. يادتان باشد اگر دوست داريد اموالتان هميشه سرجاي خود باشند و کسي از گرد راه نرسد و آنها را با خود نبرد بايد اتومبيل، مغازه و يا خانه مسکوني خود را با استفاده از انواع و اقسام وسايل امنيتي مجهز کنيد، مثلا براي مغازه‌تان حفاظ بگذاريد تا فکر يورش به املاک شما به ذهن زورگيران راه نيابد. بايد بدانيد که خيلي به اين موارد اهميت نمي دهيد و به قول معروف جزو افراد خونسرد جامعه هستيد شما طعمه بعدي زورگيران خواهيد بود. همچنين اين نکته را بدانيد که اصلا نيازي به اين همه پول آن هم به صورت نقد در کيف دستي خود نداريد. براي اسناد و مدارک مهمتان هم بايد جايي بهتر از کيف دستي خود بيابيد، اين روزها هر رقمي با استفاده از امکانات الکترونيکي قابل انتقال است. پس به جاي آن که کيف خود را محکم بغل کرده و از شنيدن صداي هر موتور سوار رنگ از رختان بپرد کمي ايمن رفتار کنيد. يادتان باشد لازم نيست رمز عابر بانک خود را روي کارت، يا توي کيف دستي بگذاريد، اگر از حافظه خوبي برخوردار نيستند کمي فکر کنيد مطمئنابه روش بهتري براي يادآوري رمز عابربانک خود خواهيد رسيد. 
هر سلامي را عليک نگوييد
 اين روزها زورگيران نيز خيلي سريع به روز 
مي شوند، پس شما هم کمي هوشيار تر برخورد کنيد. حالا که حواستان به موارد ايمني جمع شده است بايد بدانيد که گاهي زورگيران از راه دوستي وارد شده واموالتان را مي برند. به عبارت ساده‌تر اين روزها زورگيران براي آنکه بدانند طعمه از چه قدرت دفاعي برخوردار بوده و چه ميزان مال همراه خود دارد از راه دوستي وارد مي شوند. بنابراين هر کسي به شما سلامي کرد و تلاش کرد تا با حرف هاي نسبتا بي ربط در دوستي با شما را باز کند محل‌اش نگذاريد. 
اگر از خيابان خلوتي عبور مي‌کنيد و يک عابر پياده مثل اجل معلق سر راهتان سبز ‌شد بيشتر به اين نکته توجه داشته باشيد در اين زمان احتمال اين که فرد از گرد راه رسيده زورگري حرفه اي باشد خيلي زياد است. البته اين موارد تنها براي آن است که آگاهي‌ شما افزايش يابد پس لطفا نترسيد و ادامه مطلب را بخوانيد. 
مقاومت نکنيد
 فرض را بر اين مي گيريم که با همه مراقبت و رعايت نکات ايمني گرفتار زورگير شده ايد. يادتان باشد اقلب زورگيران از توان بدني بالايي برخوردارند. البته در ميان آنها نيز افراد کم توان و معتاد هم وجود دارد اما از آنجايي که به صورت گروهي زورگيري مي‌کنند در ميان تيم آنها افرادي ماهر در هنرهاي رزمي نيز وجود دارد تا بتوانند از پس شرايط مختلف برآيند. 
يادتان باشد همان معتادان گروه زورگيري نيز مجهز به انواع وسايل دفاعي هستند و در زمان خطر ممکن است دست به هر کاري بزنند، پس تنها کاري که در مقابل اين افراد از دست شما بر مي آيد تسليم شدن است. بدون آنکه مقاومتي کنيد هر چه در جيبتان هست بدهيد و جان خود را سالم نگه داريد. البته بلافاصله پس از رهايي از دست زورگيران تماس با شماره 110 اولين کاري است که بايد انجام دهيد و خودتان را به نزديک ترين کلانتري برساند. 
افزايش سرعت رسيدگي و کاهش زورگيري
 يک راه ديگر براي پيشگيري از زورگيري‌ اين است که مراجع قضايي و ضابطان دادگستري با سرعت به پرونده‌‌هاي قضايي مربوط به اين دسته از جرايم رسيدگي کنند. در واقع بايد جمع‌آوري ادله و حفظ آثار جرم به سرعت انجام شود و در سريع‌ترين زمان ممکن نسبت به صدور کيفرخواست عليه مجرماني که مرتکب جرايم خشن شده‌اند، اقدام شود. دادگاه‌ها بايد خارج از نوبت به پرونده‌هاي جرايم خشن رسيدگي کرده و احکام آن را نيز در ملاعام اجرا کنند تا مردم شاهد باشند، کساني که دست به چنين اعمالي مي‌زنند، به مجازات سختي محكوم خواهند شد. زماني كه مرتكبان احتمالي اين قاطعيت و سرعت را در رسيدگي به پرونده‌هاي قضايي مربوط به جرم زورگيري مشاهده كنند، احتمال منصرف شدن آنها در ارتكاب اين جرم در آينده بيشتر خواهد شد. 
البته بدانيد که در اين ميان شما نيز نقش موثري خواهيد داشت. اگر بتوانيد در سريع‌ترين زمان ممکن ارتکاب جرم را به اطلاع ماموران انتظامي برسانيد و تا جايي که ممکن است ادله، شواهد و اسناد را جمع آوري کنيد ماموران انتظامي و دست اندرکاران قضايي نيز خيلي سريع تر مي‌توانند عدالت را نسبت به اين مجرمان جاري کنند. البته وظايف شما به عنوان قرباني و يا شاهد يک عمل زورگيري به همين جا ختم نخواهد شد. 
شکايت فراموش نشود
 نکته ديگر اينکه سرقت تنها جرمي است که هم قابل گذشت است و هم غيرقابل گذشت؛ به عبارتي مراحل رسيدگي به سرقت حتما بايد با شکايت شاکي خصوصي انجام شود و بدون آن امکان‌پذير نيست اما بعد از شکايت شاکي خصوصي، جرم، غيرقابل گذشت خواهد شد و گذشت شاکي خصوصي باعث اتمام دادرسي نمي‌شود. البته در اين بين وقتي جرم مصداق راهزني باشد يا سرقت در حکم محاربه باشد ديگر اين جرم عمومي خواهد بود و شروع به پيگيري آن احتياجي به شکايت شاکي خصوصي ندارد هر چند چون ممکن است دادستان کمي با تاخير از وقوع اين‌گونه جرايم با خبر شود شما چه قرباني جرم هستيد و چه شاهد اين جنايت بايد خيلي زود مراجع انتظامي را از وقوع زورگيري باخبر کنيد. اگر مي‌خواهيد بدانيد که چگونه بايد از زورگيران شکايت کنيد به ادامه اين گزارش دقت کنيد.
با 110 تماس بگيريد
 اگر خداي ناکرده قرباني زورگيري شديد بايد بلافاصه پليس 110 را از موضوع با خبر کنيد تا ماموران انتظامي در محل حاضر شوند، پليس اظهارات شاهدان را شنيده، مدارک را جمع آوري کرده و ماجرا را صورت جلسه مي‌کند. بايد بدانيد که مامور پليس در صورت جلسه خود ميزان خسارت وارد شده، فهرست اموال سرقت شده، اموال تخريب شده و مختصري از چگونگي انجام جرم را و اينکه سارقان چند نفر بوده‌اند را نيز درج مي‌کند. استفاده از سلاح و ساعت وقوع جرم نيز از ديگر اطلاعاتي است که در صورت جلسه قيد مي‌شود. در چنين مواردي بايد سعي کنيد افرادي که شاهد قضيه بوده‌اند تا زمان حضور پليس در آنجا بمانند و ارتکاب اين جرم را شهادت دهند. در غير اين صورت مامور از روي شواهد صورت جلسه را تنظيم مي‌کند. پليس بعد از تنظيم صورت جلسه آن را به نزديک‌ترين کلانتري تحويل مي‌دهد تا از آنجا به دادسراي محل وقوع جرم ارائه شود. از اين مرحله است که با دستور مقام قضايي، اقدام هاي قانوني شروع مي‌شود. اگر مجرم در کار نباشد و شاکي نيز فرد خاصي را به عنوان متهم معرفي نکند، دادسرا تحقيقات مقدماتي را انجام مي‌دهد تا مجرم را دستگير کند. يادتان باشد اگر به هر دليل نتوانستيد به پليس 110 اطلاع دهيد تا در محل حاضر شود در اولين فرصت خودتان به کلانتري محل رفته و در آنجا شکايت تنظيم کنيد. اگر هم مورد سرقت واقع شده‌ايد هم‌زمان با صورت جلسه پليس 110 در کلانتري حضور پيدا کنيد و شکايت خود را تحويل کلانتري دهيد. اين امر روند رسيدگي به شکايت شما را تسريع مي‌کند.
اموالتان باز مي‌گردد
 زماني که زورگير دستگير مي‌شود در واقع شما به وظايف خود عمل کرده‌ايد و از اينجا به بعد روال كار برعهده مقامات قضايي خواهد بود. دادستان در اين جرايم به موضوع ورود کرده و پيگير صدور حکم عادلانه براي زورگيري مي‌شود که حکم محاربه براي وي صادر شده است. حال که به عنوان شاکي خصوصي شکايت کرده‌ايد بدانيد که قانون مدافع حقوق شما خواهد بود و اموال ربوده شده به شما باز مي‌گردد. در اين زمينه ماده ۹ قانون مجازات اسلامي اشاره مي‌كند، مجرم بايد مالي را که در اثر ارتکاب جرم به دست آورده است اگر موجود باشد عينا و اگر موجود نباشد، مثل يا قيمت آن را به صاحبش برگرداند و از عهده خسارات وارده نيز برآيد. به اين ترتيب قانون‌گذار مقام قضايي را مكلف كرده است تا در صورت مجرم شناختن زورگيران، به طور خودکار آنها را محكوم به بازگرداندن اموال به مال‌باخته كند. به اين ترتيب شما نيازي به تقديم دادخواست حقوقي براي اخذ اموال خود از مجرم زورگير نخواهيد داشت. آنها به استناد همين ماده قانوني بايد مال را به شما برگردانند. اگر هم شرايط محاربه وجود نداشته باشد شما تا انتها پيگير پرونده باشيد و بدانيد که با توجه به صورت جلسه‌اي که توسط پليس تنظيم شده حکم عادلانه متناسب با عملکرد زورگير و طبق قانون براي او صادر مي‌شود و او به مجازات خواهد رسيد. در اين صورت نيز اموال ربوده شده به شما باز خواهد گشت.
نظاره‌گر نباشيد
 ميان تمام بايد و نبايدهايي که گفتيم بايد اين نکته را نيز يادآوري کنيم که يكي از مهم‌ترين عوامل پيشگيري از وقوع زورگيري به خصوص در خيابان‌ها و معابر، مشاركت مردم است. چند سالي مي‌شود که انگار حس مسئوليت‌‌پذيري شهروندان نسبت به يكديگر کم شده به طوري كه مي‌بينيم زماني كه زورگيري در خيابان اتفاق مي‌افتد، ساير افراد حاضر در صحنه جرم به جاي ياري رساندن به قرباني صرفا نظاره‌گر وقوع آن هستند يا در نهايت با استفاده از دوربين‌هاي همراه، به ثبت اين لحظه مشغول مي‌شوند. پس به شما توصيه مي‌کنيم که در اين گونه موارد خودتان را جاي قرباني بگذاريد و بنا به اين روايت که هر آنچه براي خود مي‌پسنديد براي ديگران هم بپسنديد سعي کنيد تا جايي که از دستتان بر مي‌آيد مانع کار زورگيران شويد. شايد ايجاد سر و صدا و پرتاب اشيايي براي ترساندن زورگيران و اطلاع به ماموران بتواند تا حدودي مانع كار زورگيران شود. البته بايد در اين موارد مواظب باشيد كه خودتان هم طعمه زورگيران نشويد كه بعد بخواهيد بگوييد آمديم ثواب كنيم كباب شديم. اگر اين اتفاق افتاد بدانيد كه اشتباه از خودتان بوده است. پس حواستان را خيلي جمع كنيد.
8 فرمان براي مقابله با زورگيران
 در ميان همه بايد و نبايدها مركز آموزش‌هاي همگاني قوه قضاييه سعي مي‌کند در تمامي موضوع‌هاي حقوقي و قضايي، آموزش‌هايي را به مردم ارائه كند. حالا که شما تا اينجاي اين گزارش با ما همراه بوده‌ايد بد نيست دقيقه‌اي ديگر صبر کنيد و چند نکته ديگر را نيز مهمان اين گزارش باشيد. يادتان باشد هنگامي که سارقان مسلح يا غيرمسلح به صورت گروهي به شما براي سرقت حمله کردند بلافاصله بعد از انجام شدن جرم، پليس 110 را از ماجرا با خبر کنيد.يادتان باشد وقتي سارق مسلح به شما حمله مي‌کند شما نمي‌توانيد با دست خالي با او مقابله کنيد زيرا او مسلح است و هر لحظه امکان دارد به شما ضربه‌اي بزند بنابراين براي جلوگيري از صدمه بدني و يا جاني با سارق مسلح درگير نشويد.به ياد داشته باشيد که اگر سارقان از شما درخواست مال کردند اگر از مکان و مقدار مال با خبر نيستند کمي پول و يا مال به آنها بدهيد تا دست از سر شما بردارند از اين طريق سرمايه کمتري را از دست مي دهيد. سعي کنيد چهره سارقان را به خاطر بسپاريد تا بعد از مراجعه به پليس بتوانيد فرد سارق را چهره‌نگاري کنيد. البته براي اين کار به سارقان زل نزنيد. زيرا اين کار ممکن است باعث خشم آنها شود. حتما در محل کار خود از دوربين مداربسته و دزدگير استفاده کنيد تا بتوانيد از طريق آن از پليس کمک بگيريد و البته گاوصندوق و يا مال خود را در مقابل دوربين قرار دهيد تا اگر سارق بخواهد مال را بردارد جلوي دوربين اين جرم را مرتکب شود.بعد از سرقت در صحنه جرم از شاهدان تقاضا کنيد كه در محل بمانند تا پليس از راه برسد و موضوع را صورت‌جلسه کند و البته بعد از زورگيري به چيزي دست نزنيد و ترکيب چيزي را تغيير ندهيد تا تيم تجسس بتواند از شواهد محيط استفاده کند.
——————————————————————————–
پي نوشت :
روزنامه حمايت 20/12/1391 
http://www.hvm.ir/print.asp?id=36653

برچسب ها:,

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما