Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

با دست خود بزهکار نسازیم/ چگونه بزهکار پرورش می یابد؟

 

با دست خود بزهکار نسازیم/ چگونه بزهکار پرورش می یابد؟ 
کودکان بیشتر از هر کسی نیازمند توجه و حمایت بوده و مادامی که حمایت از آنها دریغ نشود مشکلی نخواهد بود، اما بی توجهی به نیازهای بر حق کودکان، ناخواسته آنها را در مسیر بزهکاری قرار می دهد. 
گرچه ادعا می‏شود که عوامل فیزیکی و بیولوژیکی می‏توانند به مرور زمان از رشد و توسعه جسمانی و ذهنی کودک بکاهند و او را از سایرین متمایز ساخته و زمینه بروز بزهکاری را در آنها بیشتر کند، ولی بیش از هر چیزی عوامل محیطی در بروز بزهکاری موثرتر است. می‎توان گفت که کودک گاهاً به دلیل برخورد اجتماع با او و ایجاد دگرگونی و مغایرت در ارزش‏ها و یا بروز تفاوت‏های اجتماعی میان کودک با سایر کودکان دست به بزهکاری می‎زند. یعنی وقتی کودک خود را با سایرین متفاوت یافته و احساس کند که جامعه (خانه و مدرسه یا اجتماع کلان) با او برخوردی خاص داشته و حق او را از دیگران اندک و یا نادیده انگاشته، آن زمان برای انتقام‏گیری و یا احقاق حق خود دست به عمل خلاف می‏زند تا خود را خالی کرده و یا صدمه‏ای به جامعه وارد نماید.
 
تابلوهایی که در اثر بروز تحولات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، و علمی و صنعتی در برابر کودک امروزی ترسیم شده او را از گذشته با سرعت گسسته است. تفاوت زمانی و فاصله زیاد میان تفکرات کودک با والدین خود زمینه را برای ایجاد شکاف میان روابط آنها فراهم آورده و کودک در بحث و ابراز عقیده احساس می‏کند که والدین با او با شدت و قهرآمیزبرخورد کرده و توجهی به نیازها و یا احساسات و نظراتش ندارند. از این رو باور می‎کند که والدین محبت لازم را با او نداشته و کودک خود را موجودی اضافی و یا ناخواسته قلمداد می‎نماید و گرایش به دوستان و یا هم گروه‏ها و یا نهایتاً گریز از خانه و ایجاد فضایی آزادانه برای خود دست می‏زند و زمینه برای بزهکاری مهیا می‎شود.
 
عدم توجه والدین به نیازهای احساسی-روانی کودکان در دوران بلوغ و نادیده گرفتن تحولات سریع در آنان باعث می‏شود که کودک خود را در خانواده تنها و منفعل حس کند. نظراتش را غیرمنطقی، رفتارهایش را غیر اصولانه و افکار خود را غیر معقول می‎شمارد و تصور می‎کند که در آن محیط نمی‎تواند رشد کند. لذا به سوی گروه بازی و سرگردانی در میان دوستان روی آورده و گریز از خانه برایش تنها راه چاره جلوه می‎کند و بزهکاری از همین نقطه آغاز می‏شود.
 
عدم تناسخ رشد کودک با تأمین نیازهای او یکی دیگر از عوامل گرایش کودک به بزهکاری است. اعطای آزادی عمل زیاد به کودک و عدم کنترل رفتارها و خواسته‎های او از سوی والدین می‏تواند کودک را در ارتکاب به جرایم و بزهکاری مستعدتر سازد. برعکس این، کنترل شدید و عدم توجه به مقاطع مختلف سنی و نیازهای کودک و تحقیر و دور نگه داشتن کودک از سایرین و دوستان هم سن و سال نیز او را در برابرخانواده قرار داده و زمینه برای بزهکاری فراهم می‏آید.
 
فقدان امکانات معقول زندگی از نظر اقتصادی و مکنت مالی در خانواده و بی مسئولیتی والدین در تربیت کودک نیز می‏تواند او را به سرعت در مسیر بزهکاری قرار دهد. از طرفی اگر یکی از والدین خود مرتکب عمل خلافی بوده باشد و یا در معرض دید کودک عمل بزهکارانه و یا خلافی را مرتکب شود، باعث می‏شود که جرم و عمل به آن در نگاه کودک عادی تلقی شده و او نیز به جرم و بزهکاری روی آورد.
 
بزهکاری و تمایل به جرم در کودکان به عنوان بیماری تلقی می‎شود که راه درمان دارد. در بروز بزهکاری علاوه از عوامل ژنتیکی، فیزیکی و بیولوژیکی، فاکتورهای مهم دیگری که جنبه اجتماعی و محیطی دارد بیش از سایر عوامل دخالت دارند.
 
وجود الگوهای غلط در زندگی کودک و تبعیت از شخصیت‏های ناشایست می‎تواند کودک را در مسیر بزهکاری هدایت نماید.
 
هر ساله جامعه انسانی با خطر و بروز بحران بزهکاری مواجه است در چنین شرایطی چه باید کرد؟ بر اساس درک چنین مشکلی می‏بایست اقدامات شایسته‏ای انجام پذیرد؟ به طور مثال باید از سوی مدارس و انجمن‏های محلی تعداد کودکان بی سرپرست شناسایی شده و به مراکز پرورش و کنترل سپرده شوند و باید تمامی آنها شناخته شده و در مراکز بازپروری روحی و روانی و یا کانون‏های اصلاح تربیت شوند و زمینه تحصیلات آنان فراهم آمده و به جامعه بازگردانده شوند.
 
کودکانی که در محیط‏های ناشایست خانوادگی و در کنترل والدین بی مسئولیت و لاقید پرورش می‏یابند، باید از آنها جدا شده و به درستی پرورش یابند.
 
هماهنگی و همگامی والدین با رشد فکری و جمعی کودک و جوان باعث می‎شود که کودک هیچگاه خود را از والدین دور ندیده و رابطه صمیمی میان آنها فراهم آید. با توجه به این که بد خلق‏ترین و معاندترین کودک نیز باز والدین خود را بهتر از هرکسی و صمیمی‏تر و وفادارتر از هر فردی می‏شمارد. لذا به جای گرایش یافتن به گروه‏های دوستی و یا عوامل دیگر، ترجیحاً با والدین انس و الفت خواهد گرفت و زمینه برای بزهکاری و سوق یافتن به سوی اعمال خلاف سر خواهد شد. بالا بردن سطح دانش و تحصیلات در خانواده و مشغول داشتن کودک به الگوهای برتر علمی و فنی و متمایل نمودن آنان به فعالیت‏های ماندگار علمی اعم از ابداع آثار ادبی، تاریخی، علمی، فنی و… می‏تواند کودک را از گرداب مهیب بزهکاری و گمراهی نجات دهد.
 
در میان جامعه انسانی هیچ موجودی به ذات و فطرت گناهکار و مجرم آفریده نشده است و وجود ندارد. آنچه را که ما به عنوان مجرم و یا بزهکار می‏شناسیم قربانیانی هستند که به واسطه دخالت عوامل فیزیکی، ژنتیکی، محیطی و روانی در مسیر بزهکاری سقوط کرده‏اند. از این رو اینان بیشتر از هر کسی نیازمند توجه و حمایت بوده و مادامی که حمایت و نظارت از آنها را دریغ ننموده‏ایم مشکلی جوامع انسانی را مشغول خود نخواهد ساخت و گرنه با بی توجهی به نیازهای برحق کودکانمان ناخواسته آنها را در بزهکاری پر تحرک تر ساخته و با دست خود به قربانگاه جرایم خواهیم فرستاد.
منبع:خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه
 
http://www.mehrnews.ir/NewsPrint.aspx?NewsID=1801288

برچسب ها:, ,

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما