Warning: session_start(): open(/opt/alt/php74/var/lib/php/session/sess_2ba26bdd9300c71aa33f93215bdabbd6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/doseir/domains/ferdose.ir/public_html/wp-content/themes/differ_parmis/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 489
Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /opt/alt/php74/var/lib/php/session) in /home/doseir/domains/ferdose.ir/public_html/wp-content/themes/differ_parmis/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 489 بررسی خسارت مازاد بر دیه؛ مبنی بر این که، اولاً: خسارات مازاد بر دیه مطابق قانون قابل مطالبه است یا نه؟ ثانیاً: رویه قضایی و دیدگاه فقها در این خصوص چیست » موسسه حقوقی عدل فردوسی
بررسی خسارت مازاد بر دیه؛ مبنی بر این که، اولاً: خسارات مازاد بر دیه مطابق قانون قابل مطالبه است یا نه؟ ثانیاً: رویه قضایی و دیدگاه فقها در این خصوص چیست
موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴
پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.
دعاوی خانواده
کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.
دعاوی ملکی
برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.
دعاوی کیفری
برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.
دعاوی حقوقی
برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.
دعاوی شهرداری ها
این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرحهاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.
دعاوی دیوان عدالت
این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.
907
مقالات حقوق جزایی
548
مقالات حقوق خانواده
965
مقالات حقوق خصوصی
بررسی خسارت مازاد بر دیه؛ مبنی بر این که، اولاً: خسارات مازاد بر دیه مطابق قانون قابل مطالبه است یا نه؟ ثانیاً: رویه قضایی و دیدگاه فقها در این خصوص چیست
دادگستری و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان تاکستان ـ چهارشنبه ۲۱/۱۰/۱۳۹۰
بررسی خسارت مازاد بر دیه؛ مبنی بر این که، اولاً: خسارات مازاد بر دیه مطابق قانون قابل مطالبه است یا نه؟ ثانیاً: رویه قضایی و دیدگاه فقها در این خصوص چیست؟
نظر اکثریت:
خسارات مازاد بر دیه از دیدگاه قانون و قواعد فقهی قابل جبران است، زیرا قواعدی همچون قاعدۀ لاضرر و لاضرار فی الاسلام، قاعدۀ تسبیب، قاعدۀ اتلاف بر این موضوع تأکید نموده است و ایضاً مواد ۱ و ۲ از قانون مسؤولیت مدنی نیز بر جبران خسارات مازاد بر دیه قابل استناد است. هرگونه ضرر اعم از مادّی و معنوی مسؤولیت آور بوده و واردکنندۀ آن مؤظف به جبران است. رویۀ قضایی حاکم بر محاکم نیز مؤید این قضیه بوده و آراء مختلفی در این خصوص صادر شده است.
نظر اقلیت:
قابل مطالبه نیست چون خسارات مازاد بر دیه از منظر فقهی به دلایلی از قبیل: ۱) ماهیت دیه، ۲) سکوت در مقام بیان، ۳) مقطوع بودن دیه قابلیّت استماع را ندارد. چون: ۱) دیه امر مالی است، با پرداخت آن جبران ضرر و زیان و پرداخت مجدد فاقد مجوّز قانونی و شرعی است. ۲) شارع مقدس در جنایات غیرعمدی تنها دیه را واجب نمود و اشاره به چیز دیگری نکرده است. ۳) شارع مقدس برای جلوگیری از تشتت آراء و سرگردانی، دیۀ عضو یا نفس را به طور مقطوع اعلام کرده است. پس در تلف عضو یا نفس همان دیه مقطوع بر ذمّۀ جانی یا عاقله است و تحمیل مازاد بر آن برخلافِ نصّ صریح شارع است.
موسسه حقوقی عدل فردوسی با قبول کلیه دعاوی دادگستری از جمله کیفری ، حقوقی ، خانواده ، امور شهرداری ها ، دیوان عدالت اداری ، ثبتی ، ملکی و سایر دعاوی دادگستری پذیرای هموطنان می باشد.