Warning: session_start(): open(/opt/alt/php74/var/lib/php/session/sess_840670f6e2295451c2c3fbaa9c030b2e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/doseir/domains/ferdose.ir/public_html/wp-content/themes/differ_parmis/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 489

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /opt/alt/php74/var/lib/php/session) in /home/doseir/domains/ferdose.ir/public_html/wp-content/themes/differ_parmis/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 489
صلح و سازش کم‌هزینه‌ترین راه‌حل اختلاف » موسسه حقوقی عدل فردوسی
Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

صلح و سازش کم‌هزینه‌ترین راه‌حل اختلاف

در گفت‌وگو با کارشناسان تاکید شد؛
صلح و سازش کم‌هزینه‌ترین راه‌حل اختلاف
 
گروه حقوقی- محرک برخی از افراد برای شروع یک دعوا انتقام‌گیری است و در صورتی که دو طرف دعوا با این انگیزه روانه دادگاه شوند به سختی می‌توان آنها را به سازش و صلح راضی کرد؛ اما اگر دو طرف کمی به منطق مجال دهند در بسیاری از موارد صلح و تراضی را بر مراجعه به دادگاه و هزینه‌هایی که برای یک دعوا صرف می‌کنند، ترجیح خواهند داد.
در گفت‌وگو با کارشناسان به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت. 
یک کارشناس ارشد حقوق خصوصی در گفت‌وگو با «حمایت» با اشاره به قانون آیین دادرسی مدنی تاکید می‌کند: در این قانون برای جلوگیری از ادامه اختلافات میان طرفین دعوی راه‌حل‌هایی با هدف حل و فصل موضوع از طریق صلح و سازش پیش‌بینی شده است.
سجاد فصیحی می‌گوید: در حقیقت به موجب ماده 178 قانون آیین دادرسی مدنی در هر مرحله از دادرسی مدنی طرفین می‌توانند دعوای خود را به طریق سازش خاتمه دهند. همچنین ماده 186 قانون آیین دادرسی مدنی مقرر می‌دارد که هر کس می‌تواند در مورد هر ادعایی از دادگاه نخستین به طور کتبی درخواست كند که طرف او را برای سازش دعوت کند. در مواد 179 به بعد ترتیب رسیدگی به درخواست سازش پیش از اقامه دعوا آمده است.
این وکیل دادگستری تاکید می‌کند: چنانچه سازش در دادگاه انجام شود یا صحت سازش‌نامه غیررسمی که خارج از دادگاه واقع شده است در دادگاه مورد اقرار طرفین قرار گیرد، دادگاه رسیدگی را ختم و مبادرت به صدور گزارش اصلاحی می‌كند و مفاد آن نسبت به طرفین و قائم‌مقام قانونی آنها نافذ و معتبر بوده و مانند احکام دادگاه‌ها به موقع اجرا گذاشته می‌شود.
 
درخواست سازش از دادگاه
این کارشناس حقوقی به بررسی نحوه شروع تلاش برای سازش یک دعوا می‌پردازد و می‌گوید: یکی از طرق قانونی این است که شخص از طریق دادگاه، دیگری را برای حصول سازش به شعبه دادگاه دعوت كند. در واقع شخص می‌خواهد با طرف خود در دادگاه و در حضور قاضی به مصالحه برسد. در این موارد پس از رسیدن درخواست سازش، دادگاه وقت رسیدگی تعیین و طرفین را به ترتیبی که برای احضار «خوانده» مقرر است، دعوت می‌كند؛ اما در دعوت‌نامه باید قید شود که طرف برای سازش دعوت شده است. طرف مقابل می‌تواند از حضور خودداری كند یا به طور کتبی پاسخ دهد که حاضر به سازش نیست یا اینکه در دادگاه حضار شود و از سازش خودداری كند. 
فصیحی ادامه می‌دهد: در صورتی که دادگاه به هر یک از علل مزبور موفق به سازش نشود تحقیقات احتمالی و ناکامی در این زمینه را در صورت‌مجلس قید و به امضای هر یک از طرفین که حاضر باشند، می‌رساند و هر گاه یکی از طرفین یا هر دو طرف نخواهند امضا كنند دادگاه مراتب را در صورت‌مجلس قید می‌كند. در صورتی که دادگاه احساس كند طرفین حاضر به سازش نیستند آنها را اگر حاضر باشند، ارشاد به اقامه دعوا می‌كند؛ اما این نیز مانع نمی‌شود که طرفین از همین دادگاه یا دادگاه دیگر خواستار سازش شوند.
این وکیل دادگستری ادامه می‌دهد: به هر حال اگر طرفین تمایل به سازش داشته باشند به طور معمول برای رسیدن به توافقی مرضی‌الطرفین تعهدات و گذشت‌هایی به عمل می‌آورند که ممکن است بعضي از آنها در صورت‌مجلس دادگاه نوشته شود حتی در این صورت اگر سازش واقع نشود تعهدات و گذشت‌های مزبور لازم‌الرعایه نیست.
 
سازش پس از اقامه دعوا
یک کارشناس حقوقی با تاکید بر اینکه سازش عمدتا پس از اقامه دعوا واقع می‌شود، توضیح می‌دهد: در سازش پس از اقامه دعوا معمولا با تشویق دادگاه طرفین به سازش می‌رسند. 
سعید دادخواه توضیح می‌دهد: به موجب ماده 178 قانون آیین دادرسی مدنی، در هر مرحله از دادرسی مدنی طرفین می‌توانند دعوای خود را به طریق سازش خاتمه دهند. هر گاه اصحاب دعوا متعدد باشند هر کدام از آنها می‌توانند جدا از سایرین با طرف خود سازش كنند. سازش در این صورت ممکن است در دادگاه یا خارج از دادگاه صورت گیرد. همچنین پس از اقامه دعوا ممکن است طرفین در دادگاه سازش كنند و این سازش ممکن است در هر مرحله از مراحل دادرسی اعم از نخستین یا تجدیدنظر باشد. 
این کارشناس حقوقی تاکید می‌کند: باید پذیرفت که چون در اینجا موضوع، خاتمه دادن به دعوا از طریق سازش است باید این امر تا پیش از صدور رای قطعی انجام شود. سازشی که در دادگاه واقع می‌شود به طور معمول در مورد دعوایی که مطرح شده است. با این حال طرفین می‌توانند به ترتیب مزبور نسبت به دعاوی و امور دیگر نیز سازش كنند در این صورت بر مفاد سازش‌نامه همان آثار مترتب است. 
دادخواه ادامه می‌دهد: علی‌الاصول سازش‌نامه نسبت به دعوای مطرح‌شده موثر است و توافق طرفین تنها خواسته دعوای مزبور یعنی حق مطالبه‌شده‌ای که در تاریخ تقدیم دادخواست منجز بوده را در بر می‌گیرد، مگر اینکه سازش‌نامه به روشنی شامل دعاوی یا امور دیگر شود.
از سوی دیگر باید پذیرفت که نسبت به موضوعی می‌توان اجراییه صادر كرد که در گزارش اصلاحی به صورت منجز قید شده باشد. در نتیجه اگر موضوع منجز نبوده بلکه تحقق آن معلق بر وقوع امری یا وجود شرطی باشد که احراز آن مستلزم رسیدگی قضایی است موضوع مزبور لازم‌الاجرا نبوده و نمی‌توان نسبت به آن اجراییه صادر كرد.
 
صدور گزارش اصلاحی 
این کارشناس حقوقی در مورد نتیجه سازش و نحوه اجرای آن می‌گوید: در مواردی که قاضی به دادن سند توافق اصحاب دعوا اکتفا می‌كند بی‌آنکه رایی واقعی را تنظیم كند، پذیرفته شده است که چنین سند از ویژگی‌های قضاوتی برخوردار نیست و در نتیجه از اعتبار امر قضاوت‌شده برخوردار نخواهد بود، قابل تجدیدنظرخواهی و سایر راه‌های شکایت از آرا هم نیست و با حفظ خصوصیت قراردادی مانند هر قرارداد عادی یا رسمی دیگر می‌تواند موضوع دعوای بطلان قرار گیرد. ماهیت قرارداد مزبور عقد صلح است و اگر چه اعمال پاره‌ای از خیارها با طبیعت این عقد منافات دارد؛ دعوای ابطال آن به سبب تدلیس و عیب و امثال آنها امکان‌پذیر است. اما زمانی که دادگاه پس از احراز اسناد و مدارک اصحاب دعوا رایی واقعی صادر می‌كند که مستند به مواد قانونی باشد و یکی از طرفین را تا حدودی محق تشخیص می‌دهد، این رای حکم شمرده شده و تمام آثار آرای قضایی را دارا است.
دادخواه می‌گوید: چنانچه گزارش اصلاحی در حد تثبیت توافق اصحاب دعوا باقی بماند همان‌گونه که معمول است به شکل دادنامه تنظیم و به اصحاب دعوا ابلاغ نمی‌شود اگر چه چون با صدور آن نتیجه دعوای اقامه شده مشخص و اعلام می‌شود باید به شکل دادنامه تدوین و ابلاغ شود. برعکس در صورتی که دادگاه پس از احراز توافق اصحاب دعوا حکمی واقعی صادر كند که با تکیه بر این توافق دارای اسباب موجهه شده و دارای منطوق باشد، اين عمل حکم به معنای واقعی شمرده می‌شود و در نتیجه همیشه به شکل دادنامه تنظیم و مانند سایر احکام دادگاه‌ها به اصحاب دعوا ابلاغ می‌شود.
 
فرق داوری و سازش
این کارشناس حقوقی می‌گوید: در قوانین و مقررات ما ظرفیت‌هایی وجود دارد که دو طرف دعوا می‌توانند برای حل و فصل اختلاف خود به جای مراجعه به دادگاه از آنها استفاده کنند. داوری و سازش از جمله این ساز‌وکارهاست.
دادخواه خاطرنشان می‌کند: البته بین سازش و داوری تفاوت وجود دارد و مقررات مربوط به آنها هم متفاوت است؛ چنانکه در قانون آیین دادرسی مدنی نیز در دو بخش متفاوت مورد بررسی قرار گرفته‌اند. 
داوری معمولا با ابتکار داور انجام می‌شود و تصمیم با داور است؛ اما در سازش معمولا دو طرف اختلاف بدون مداخله مستقیم شخص ثالثی در تصمیم‌گیری اختلافاتشان را حل‌و‌فصل می‌کنند. به هر حال هر دو شیوه برای دور زدن هزینه‌ها و زمان رسیدگی قضایی مفید به نظر می‌رسد و بسته به شرایط طرفین می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. 
در مواردی اصحاب دعوا برای اینکه به اختلاف پایان دهند به مصالحه روی می‌آورند. به موجب مصالحه به طور معمول هر یک از طرفین از قسمتی از ادعاهای خود چشم‌پوشی و از دادگاه درخواست می‌كنند که قراردادی را که بر این مبنا تنظیم كرده‌اند،تثبیت كند. در اینجا دادرس دادگاه موضوع سازش و شرایط آن را به ترتیبی که واقع شده در صورت‌مجلس منعکس و به امضای طرفین می‌رساند و خود نیز آن را امضا می‌كند. 
افزون بر اين هر کس می‌تواند پیش از اقامه دعوا برای حصول سازش با طرف مقابل درخواست لازم را به دادگاه تقدیم دارد.
منبع:http://www.hemayat.net/news/hoghughi6.htm
روزنامه حمایت

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما