Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

راهکارهای دریافت مهریه و اثبات اجرت‌المثل

در گفت‌وگوی «حمایت» با یک حقوقدان بررسی شد؛
راهکارهای دریافت مهریه و اثبات اجرت‌المثل
 
 
گروه قضایی – مهدیه سید میرزایی: بر خلاف تصور اغلب مردم، مطالبه مهریه از سوی زوجه، مستلزم به‌کارگیری راهکار ویژه‌ای نیست و می‌توان با برخورداری از اطلاعاتی هر چند اندک، به این عمل حقوقی اقدام کرد. همچنین از دیگر مواردی که داشتن آگاهی‌های حقوقی درباره آنها برای زوجین بخصوص زوجه مفید به نظر می‌رسد، اثبات اجرت‌المثل و نیز شرایط تنصیف دارایی زوج در زندگی مشترک است.
برای بررسی این موارد، با علی صابری، حقوقدان گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:
 
«علی صابری» در خصوص راهکارهای مطالبه مهریه به «حمایت» گفت: مهریه یک طلب مدنی محسوب می‌شود و هیچ خصوصیت ویژه‌ای ندارد و از طریق دو راه می‌توان مهریه را دریافت کرد. 
وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای دریافت مهریه، ارایه دادخواست به دادگاه عمومی حقوقی خانواده است، ادامه داد: به دلیل آنکه مهریه در سند نکاح درج می‌شود و این سند نیز یکی از انواع اسناد رسمی لازم‌الاجراست، می‌توان مهریه را پس از صدور اجراییه از طریق اداره اجرای اسناد رسمی دریافت کرد.
 
رایگان بودن فعالیت‌های زوجه در منزل 
این حقوقدان در خصوص راهکارهای اثبات اجرت‌المثل بیان کرد: بر اساس شرایط رایج در عرف و حقوق ما، به اجرای تکالیف خانوادگی و کار کردن زوجه در خانه، در طی مدت زمانی که زوجین با هم زندگی می‌کنند، اجرتی تعلق نمی‌گیرد و این اقدام‌های زوجه، مأجور نیست. 
وی ادامه داد: اگرچه در برخی مواقع گفته می‌شود که زوجه برای فعالیت‌هایی که در منزل زوج می‌کند، می‌تواند اجرت دریافت کند؛ اما در دادگاه‌های شرع از قدیم تاکنون، هیچ‌گاه حکم به دریافت اجرت‌المثل از سوی زوجه در هنگام زندگی مشترک داده نشده است و اکنون نیز قضات چنین دعوایی را رد می‌کنند.
به گفته صابری، اصل بر تبرعی بودن (رایگان بودن) کار کردن زوجه در منزل زوج است؛ مگر در مواردی که زوج بدون هیچ‌گونه دلیل موجه، بخواهد همسرش را طلاق دهد که در این صورت زوجه می‌تواند اجرت‌المثل را مطالبه کند.
 
بحث تنصیف دارایی زوج
این وکیل دادگستری همچنین در خصوص تنصیف دارایی زوج در زندگی مشترک، گفت از لحاظ تئوریک، بسیار محل بحث و مناقشه است، عنوان کرد: بر اساس شرایط و اصول قراردادها، تنصیف دارایی زوج، یک شرط باطل محسوب می‌شود.
وی افزود: تا چند سال پیش، هیچ یک از دادگاه‌های مدنی خاص و دادگاه‌های خانواده، شرط تنصیف دارایی زوج را نمی‌پذیرفتند، اما اکنون بعضی از دادگاه‌ها به پذیرش این شرط اقدام می‌کنند.
صابری خاطرنشان کرد: طبق بند «الف» شرایط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج، چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخيص دادگاه، تقاضاي طلاق ناشي از تخلف زن از وظايف همسری يا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مكلف است تا نصف دارايي موجود خود را كه در ايام زناشويي با زوجه به دست آورده يا معادل آن را، به‌صورت بلاعوض به زوجه منتقل کند.
به گفته وی، البته بر اساس این بند و با توجه به عبارت «تا نصف دارايي موجود» به طور مثال دادگاه می‌تواند زوج را به انتقال 10 درصد یا هر میزان دیگری از دارایی خود به زوجه ملزم کند.
منبع:http://hemayat.net/news/havades.htm
روزنامه حمایت

برچسب ها:, ,

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما