Warning: session_start(): open(/opt/alt/php74/var/lib/php/session/sess_95140286e4535a7168200425db51810d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/doseir/domains/ferdose.ir/public_html/wp-content/themes/differ_parmis/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 489

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /opt/alt/php74/var/lib/php/session) in /home/doseir/domains/ferdose.ir/public_html/wp-content/themes/differ_parmis/warp/systems/wordpress/src/Warp/Wordpress/Helper/SystemHelper.php on line 489
استفتائات مراجع تقليددرمورد ايدز » موسسه حقوقی عدل فردوسی
Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

استفتائات مراجع تقليددرمورد ايدز

اگر كسي ديگري را عمداً به بيماري ايدز مبتلا نمايد چنانچه شخص مبتلا شده در اثر آن بيماري فوت كند مجازات سرايت دهنده چيست ؟ در اين خصوص از مراجع تقليد استفتائاتي شده است كه ذيلاً سؤال و جواب هاي مربوطه ذكر خواهد شد.

سؤال:

با توجه به اينكه بيماري «ايدز» از جمله بيماري هائي است كه فوراً كشنده نيست و در اثر مرورزمان و ضعف قواي بدني موجب مرگ مي شود اگر كسي عمداً ديگري را به بيماري «ايدز » مبتلا كند بفرمائيد:

الف ؛ در ايامي كه بيمار زنده است سرايت دهنده بيماري ، مرتكب چه جرمي شده است ؟ (شروع به قتل ، ايراد صدمه بدني عمدي يا . )

ب ؛ با توجه به اين كه در علم پزشكي كنوني امكان معالجه و مهار بيماري مذكور وجود ندارد چنانچه شخص بيمار در اثر اين بيماري فوت كند مجازات سرايت دهنده چه مي باشد ؟

ج: در صورتي كه احتمال مهار بيماري يا معالجه وجود داشته باشد مجازات وي چيست ؟

آيت الله العظمي محمد تقي بهجت

« الف . اگر تعقب به مرگ قطعي است مثل نوشاندن سم به او مي باشد .

ب . احكام قصاص و ديه جاري است .

ج . اگر قاصد قتل بوده و يا غالباً منجر به قتل مي شود مثل قبلي است .»

آيت الله العظمي محمد فاضل لنكراني

« الف . عنوان ايراد صدمه بدني عمدي را دارد .

ب . حكم قتل عمد را دارد .

ج . فرقي نمي كند . بلي اگر اين بيماري نوعاً كشنده نباشد حكم قتل شبه عمد را دارد .»

آيت الله العظمي ناصر مكارم شيرازي

« پاسخ تمام سؤالات شما به شرح زير است :

هر گاه اين بيماري به گواهي اهل اطلاع متدين از اموري است كه غالباً كشنده است و سرايت دهنده نيز از اين امر آگاه بوده در صورت مرگ طرف ، قتل عمد محسوب مي شود و اگر نمي دانسته شبه عمد است و ديه دارد  ولي اگر منجر به قتل نشود ضامن خسارات است و بايد ارش بپردازد.»

سؤال :

يكي از راه هاي انتقال بيماري هاي كشنده و مسري خوني (مانند ايدز ) استفاده از وسايل تزريق يا تيغ مشترك         مي باشد . اگر آرايشگر يا آمپول زن يا در اثر بي احتياطي و بي مبالاتي در استفاده از وسايل انتقال دهنده ميكروب باعث آلوده شدن خون افراد و در نهايت فوت آن ها شود حكم ضمانت آرايشگر يا آمپول زن يا را در دو فرض آگاهي وي از آلودگي وسيله مشترك و مسري بودن آن و عدم آگاهي وي چيست ؟ و نيز تكليف ديه فرد فوت شده چيست ؟

آيت اله العظمي سيد علي سيستاني

« اگر استعمال كننده آگاه به آلوده بودن وسيله بوده و مي دانسته كه اين گونه استعمال عادتاً سبب فوت مي شود حق قصاص براي اولياي مقتول ثابت است در غير اين صورت استعمال كننده ضامن ديه است و بايد كفاره هم بدهد .

لازم به ذكر است كه حتي چنانچه شخص ناقل بيماري ايدز زودتر از مجني عليه فوت كند ، جبران خساراتي كه مسبب از فعل جاني بوده حتي اگر اين خسارات پس از مرگ جاني محقق شده باشد و همچنين ديه مجني عليه پس از مرگ جاني چنانچه فوت وي به شكل قطعي ، مستند به انتقال بيماري ايدز بوده باشد در فرض عمد و شبه عمد از تركه جاني ودر فرض خطا به عهده عاقله وي خواهد بود . در ذيل استفتائات مربوطه مي آيد .»

سؤال :

اگر شخصي كه مبتلا به ايدز و مانند آن مي باشد ديگري را به بيماري آلوده كند كه نوعاً پس از مدتي سبب صدمات و مرگ وي خواهد شد ، چنانچه شخص ناقل زودتر از مجني عليه فوت كند ديه مجني عليه و يا خسارات پس از مرگ جاني كه مسبب از فعل جاني بوده است در هر كدام از فرض عمد ، شبه عمد و خطاي محض بر عهده كيست ؟

آيت اله العظمي سيد علي سيستاني

« ديه آن در عمد و شبه عمد از تركه جاني برداشته مي شود و در خطاي محض بايد عاقله او ديه او را پرداخت كنند .»

آيت الله العظمي لطف اله صافي گلپايگاني

« در فرض سؤال در صورت تحقق قتل عمد ، موضوع قصاص به فوت جاني منتفي مي شود ودر صورت شبه عمد و خطا، ديه از مال جاني و عاقله پرداخت مي شود . والله العالم .»

آيت الله العظمي ناصر مكارم شيرازي

« هر گاه ناقل سبب مرگ باشد از اموال او برمي دارند .»

آيت الله العظمي سيد عبدالكريم موسوي اردبيلي

« در مفروض سؤال چنانچه استناد فوت مجني عليه به انتقال بيماري (ايدز ) قطعي باشد ، ديه در فرض عمد و شبه عمد از مال جاني است و در فرض خطا به عهده عاقله است .

 

ابوذر اخگر

معاون قضائي رئيس كل و سرپرست مجتمع دادگاههاي

تجديدنظر و كيفري استان فارس

منبع:http://www.dadfars.ir/tabid/164/ctl/Edit/mid/529/Code/43/Default.aspx

برچسب ها:

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما