Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

بررسی قتل های خانوادگی در گفت‌وگو با یک آسیب شناس

بررسی قتل های خانوادگی در گفت‌وگو با یک آسیب شناس؛
معنویات قتل‌ها را کمرنگ می‌کند
 
 
گروه اجتماعی: نگاهی گذرا به صفحه حوادث روزنامه‌ها، حاکی از افزایش قتل های خانوادگی است . به طوری که چندی پیش مسئولان درباره روند رو به گسترش آن هشدار دادند. باید پذیرفت که این قتل‌ها، نمادی از گسترش بحران در خانواده‌هاست. امروزه این قبیل قتل‌ها به عنوان یک معضل اجتماعی شناخته می‌شوند پس ضرورت دارد تا این موضوع مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.
«مصطفی قرایی مقدم»، آسیب‌شناس در گفت و گو با «حمایت» درباره دلایل و راهکارهای کاهش این قتل‌ها بیشتر توضیح می‌دهد. 
 
قتل پدیده جدیدی در جوامع نیست، اما چرا قتل‌های خانوادگی این قدر جای بحث دارد؟
افزایش قتل‌های خانوادگی، در سال‌های اخیر به اندازه‌ای بوده است که می‌توان این موضوع را به عنوان یک معضل اجتماعی به حساب آورد. آنچه که افزایش قتل‌های خانوادگی را شگفت انگیز می‌کند، ماهیت و کارکرد خانواده در جامعه است که به نظر می‌رسد با قتل که شدیدترین نوع خشونت است با ماهیت خانواده در تضاد باشد. قتل‌های خانوادگی شامل قتل‌هایی است که هر دو فرد یعنی قاتل و مقتول عضو یک خانواده باشند. یعنی یکی از موارد فرزند، پدر، مادر، زن، شوهر، پدربزرگ، مادربزرگ و نوه.
به نظر شما چند درصد قتل‌ها خانوادگی هستند؟
به طور میانگین حدود 30 درصد از قتل‌ها خانوادگی هستند ، که در آن قتل شوهر توسط زن و بر عکس نیز وجود دارد. علت قتل‌های خانوادگی ناشی از اختلاف‌های خانوادگی و مسایل اخلاقی است.
دلیل افزایش قتل‌های خانوادگی چیست؟
به طور کلی هرگاه روابط معنوی و پیوندهای عاطفی در درون خانواده کمرنگ شود به طوری که اعضای خانواده از یکدیگر دور شوند و روابط کم‌اهمیت باشد قتل‌های خانوادگی نیز افزایش می‌یابد. البته در سال‌های اخیر به دلیل تأثیر فیلم و سریال‌های مختلفی است که از صدا و سیما پخش می‌شوند که غم و ناراحتی را در جامعه ترویج می‌کنند و همین موضوع یکی از عوامل گسترش خشونت است.
وضعیت اقتصادی و تورم می‌تواند چه تأثیری در افزایش قتل‌ها داشته باشد؟
باید توجه داشته باشید که مادی شدن جامعه و رشد شهرنشینی می‌تواند پیوندهای عاطفی خانواده‌ها را سست کند که بر این اساس فاصله‌ها نیز افزایش می‌یابد. البته خیلی از این قتل‌ها در خانواده‌های مرفه نیز دیده می‌شود و این موضوع به دلیل کمرنگ شدن معنویات در خانواده‌هاست. زیرا در خانواده‌های متدین آرامش بیشتر حاکم است و افراد بر اساس دستورها و فرامین دینی کار می‌کنند اما در خانواده‌هایی که ارکان دینی کم رنگ‌تر است افراد پرخاشگرتر نیز هستند.
شما یکی از دلایل رشد قتل‌های خانوادگی را رشد شهرنشینی عنوان کرده‌اید. دلیل این موضوع چیست؟
باید بدانید قتل‌های خانوادگی در جهان موضوع جدیدی نیست بلکه همیشه وجود داشته است. اما در شهرها انسان‌ها تنها شده‌اند و این تنهایی نوعی بی‌هویتی را به بار می‌آورد. خوب است بدانید که در شهرها تنوع انسان‌ها زیاد است بنابراین کسانی که در سن پایین‌تر چنین جرایمی را مرتکب می‌شوند بیشتر از دوستان ناباب خودشان تأثیر پذیرفته‌اند. بخش کوچکی از قتل‌های خانوادگی، برادر یا خواهر کشی، پدر یا مادر کشی و امثال آن است و غالب قتل‌ها بین زن و شوهرها اتفاق می‌افتد. با نگاهی اجمالی به موضوع خشونت و قتل‌های خانوادگی می‌توان دریافت که موضوع‌های بسیاری در وقوع چنین جرایمی دخیل هستند که مهم‌ترین آنها فقر مادی و فرهنگی است.
چند درصد از کسانی که در قتل‌های خانوادگی شرکت می‌کنند، معتاد هستند؟
شاید بتوانیم بگوییم که 90 درصد کسانی که مرتکب قتل می‌شوند به نوعی اعتیاد دارند و تأثیر اعتیاد در سال‌های اخیر به دلیل افزایش مصرف روان‌گردان‌ها نیز بیشتر است بنابراین این نوع مواد مخدر نوعی اختلالات هذیانی را در فرد ایجاد می‌کند به طوری که سلسله افکار نادرست در ذهن فرد ایجاد می‌شود گاهی در این نوع اختلال مرد یا زن همواره به همسر خود مشکوک است و گمان می‌کند که او در حال خیانت است. به این منظور دایم همسرش را تحت کنترل داشته و تمام رفتار و حرکات و امور شخصی او از قبیل تلفن‌ها، محل کار، رایانه، پیام‌های کوتاه تلفنی و غیره را به دقت و با وسواس بررسی می‌کند. 
چه توصیه‌ای برای کاهش قتل‌های خانوادگی دارید؟
تقویت معنویت مهم‌ترین تأثیر را در کاهش این‌گونه قتل‌ها و به طور کلی بزه‌کاری دارد. البته رسانه‌ها نیز موظف هستند تا با برنامه‌ها و مطالب شاد و مفرح اوقات مردم را به خوبی پر کنند. دولتمردان نیز با رفع مشکل بیکاری و کاهش تورم باید گره از مشکلات مردم باز کنند.
به نقل از:http://hemayat.net/news/havades.htm
روزنامه حمایت

برچسب ها:,

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما