به موجب حكم غيابي عليه مستاجر، حكم تخليه صادر و پس از صدور اجرائيه و اجراي حكم و تخليه عين مستاجره، محكومعليه مالكيت عين مستاجره را به شخص ثالث واگذار مينمايد. سپس در شعبه تشخيص حكم مزبور كه موجب تخليه شده است نقض ميشود و در اجراي ماده 39 قانون اجراي احكام مدني درخواست اعاده وضع به حال سابق ميشود. دادگاه صادركننده حكم منقوض دستور اعاده وضع به حال سابق صادر مينمايد. در هنگام اجراي اعاده وضع به حال سابق مامور اجرا با متصرف جديد مواجه ميشود حال در صورت تغيير در عين مستاجره مثلا توسعه آن يا تخريب و احداث بناي جديد در صورتي كه دادگاه به اين مطلب رسيده كه بايد قيمت دريافت نمايد و به محكومله جديد بدهد قيمت بايد از متصرف جديد اخذ شود يا از محكومله سابق كه حكمش در تشخيص نقض شده است؟
همكاران محترم قضايي متفقا به اين سوال پاسخ دادند كه كسي كه حكم عليه وي نقض شده است و اكنون محكومعليه هست بايد قيمت ملك موضوع حكم را پرداخت كند و نه تنها قيمت بلكه كليه خسارات نيز بر ذمه وي ميباشد همچنين مالك جديد كه هيچ قصوري نكرده است و طرف دعوا قرار نگرفته است و حكمي عليه وي صادر نشده است نبايد مسئول پرداخت گردد زيرا كه ملك به ناقل قانوني به وي منتقل شده است يعني در زمان حاكميت راي قطعي اوليه تا قبل از نقض در شعبه تشخيص اين كار انجام شده است بنابراين مسئوليتي به عهده وي نميباشد.
موسسه حقوقی عدل فردوسی با قبول کلیه دعاوی دادگستری از جمله کیفری ، حقوقی ، خانواده ، امور شهرداری ها ، دیوان عدالت اداری ، ثبتی ، ملکی و سایر دعاوی دادگستری پذیرای هموطنان می باشد.