درخواست مهر و موم بعد از تحرير تركه پذيرفته نميشود
بر اساس ماده 192 قانون امور حسبي، بعد از تحرير تركه، درخواست مهر و موم پذيرفته نميشود و اگر در اثناء تحرير تركه درخواست مهر و موم شود فقط آن مقداري كه تحرير نشده است، مهر و موم ميشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، طبق ماده 181 قانون امور حسبي، هر گاه در حين مهر و موم تركه، وصيتنامه يا برگهاي ديگري پيدا شود كه در لفافي مهر و موم شده باشد، دادرس مشخصات اوراق، چگونگي مهر و موم و عنواني كه روي آن نوشته شده است همچنين نشانه روي لفاف را در صورتمجلس نوشته، دادرس و حاضران اگر معروف باشند و بتوانند امضاء كنند، امضاء ميكنند و اگر امتناع از امضاء كنند، امتناع آنها از امضاء نوشته ميشود.
در ماده 182 آمده است كه لفاف مذكور در ماده فوق به دادگاهي كه براي رسيدگي به امور تركه، صالح است، فرستاده ميشود همچنين در ماده 183 گفته شده است كه اگر از عنوان روي لفاف يا علائم ديگري معلوم شود كه برگها متعلق به غير متوفي است، دادرس برگها را به صاحبان آن رد كرده و رسيد دريافت ميكند و مشخصات آن را در صورتمجلس مينويسد و چنانچه صاحبان برگها حاضر نباشند آن را تأمين ميكند تا صاحبان آنها مطالبه كنند؛ حكم اين ماده در موردي جاري است كه معارضي نباشد والا مطابق ماده قبل رفتار خواهد شد.
بر اساس ماده 184 قانون امور حسبي، هر گاه وصيتنامه در لفاف نباشد، دادرس اوصاف آن را در صورتمجلس نوشته و آن را به دادگاهي كه براي رسيدگي به امور تركه صالح است، ميفرستد.
طبق ماده 185 اين قانون، دادگاهي كه لفاف مذكور در مواد فوق به آنجا فرستاده شده است، آن را باز ميكند و در صورتي كه برگها، جزء تركه باشد، امانت نگاه ميدارد والا اگر صاحبان آن حاضر باشند به آنها داده ميشود و اگر حاضر نيستند، محفوظ ميماند تا صاحبان آن حاضر شوند و اگر معلوم نباشد كه برگها متعلق به كيست، برگها در دادگاه ميماند تا صاحب آن معلوم شود.
در ماده 186 گفته شده است كه اگر به دادرس در ضمن عمليات مهر و موم، اطلاعي راجع به وجود وصيتنامه داده شود، دادرس جستجو كرده و چنانچه وصيتنامه موجود باشد به ترتيب مذكور در ماده 184 عمل ميكند.
همچنين در ماده 187 آمده است كه در مواردي كه وصيتنامه معتبري به نظر دادرس ميرسد كه مشتمل بر امور فوري باشد، دادرس اجازه ميدهد كه امور مذكور انجام شود.
به گزارش «توانا»، طبق ماده 188 قانون امور حسبي، در موقع مهر و موم يا برداشتن مهر و موم، اشياء يا نوشتجاتي كه داخل در تركه نبوده و متعلق به زن يا شوهر متوفي يا متعلق به غير باشد به صاحبان آنها رد و مشخصات اشياء نامبرده در صورتمجلس نوشته ميشود.
بر اساس ماده 189، آن مقدار از اثاثالبيت و غيره كه براي زندگاني عيال و اولاد متوفي ضرورت دارد همچنين اشيايي كه قابل مهر و موم نيست، مهر و موم نميشود و اشياء مزبور در صورتمجلس توصيف ميشود.
در ماده 190 اين قانون گفته شده است كه هزينهاي كه براي كفن و دفن متوفي با رعايت شئون او لازم و ضروري است از وجوه نقد برداشته ميشود و اگر وجه نقد نباشد، از تركه برداشته شده و به فروش ميرسد و بقيه مهر و موم خواهد شد.
طبق ماده 191 قانون امور حسبي، در صورتي كه متوفي، مالي نداشته يا مال قابل مهر و موم نباشد، دادرس صورتمجلسي تنظيم كرده و اين مطلب را در آن قيد ميكند.
بر اساس ماده 192، بعد از تحرير تركه درخواست مهر و موم پذيرفته نميشود و اگر در اثناء تحرير تركه درخواست مهر و موم شود فقط آن مقداري كه تحرير نشده است مهر و موم ميشود.
همچنين در ماده 193 آمده است كه اشياء ضايعشدني يا اشيائي كه نگاهداري آنها مستلزم هزينه بيتناسب است همچنين اموال كمقيمتي كه حمل و نقل و نگاهداري آنها مستلزم زحمت و اشغال مكان وسيعي است، ممكن است مهر و موم نشود و در اين صورت اگر اشياء نامبرده مورد احتياج اشخاص واجبالنفقه نباشد فروخته شده و پول آن در صندوق دادگستري يا يكي از بانكهاي معتبر توديع ميشود.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8910111488
برچسب ها:تحرير, تحرير تركه،, تركه, درخواست, مهر