Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

دلالی در قانون تجارت

 

دکتر غلامرضا طیرانیان
دلالی در قانون تجارت
اگر در هر بنگاه یک نفر دارای مدرک کار‌شناسی حقوق حضور داشته باشد از لحاظ رعایت نکردن قوانین و تنظیم قرارداد مشکلی برای مردم به وجود نمی‌آید. به طور کلی باید افراد صلاحیت‌داری هم از نظر اخلاقی و هم از نظر عملی در این حوزه وارد شوند تا دیگر شاهد بروز مشکلاتی برای جامعه نباشیم.
به طور کلی تمامی عناوینی که در جامعه برای این‌گونه دفا‌تر به کار برده می‌شود از قبیل مشاوره املاک، بنگاه یا آژانس املاک، دارای یک نقش قانونی است که قانون تجارت نام آن را دلالی گذاشته است. حدود وظایف دلال در قانون تجارت تعریف شده است. با توجه به اینکه دلال املاک یا اموال منقول مشمول مقررات قانون تجارت است باید گفت که وظیفه قانونی دلال تنها معرفی مشتری و خریدار به یکدیگر است یا اینکه اگر این واسطه‌گری درباره اموال منقول باشد نگهداری این اموال در محل کسب دلال تا زمان فروش نیز از وظایف او خواهد بود. پس از ایجاد توافق بین طرفین معامله، حق دلالی به دلال تعلق می‌گیرد. به طور کلی دلال کسی است که مقدمات انجام معامله از قبیل معرفی طرفین معامله و نگهداری اموال منقول و در ‌‌نهایت فروش مال مورد نظر را انجام می‌دهد. به نظر می‌رسد متاسفانه در حال حاضر بنگاه‌ها براین عقیده‌اند که بعد از تنظیم مبایعه نامه، طرفین معامله باید حق دلالی را به آنان پرداخت کنند. البته این امر موجب بروز مشکلاتی برای طرفین خواهد شد که بهتر است برای رفع این معضل اتحادیه‌ها در این زمینه تجدیدنظر و اقدام به تصویب قوانین جدیدی کنند. در حالی که حق دلالی بعد از تشکیل جلسه برای معرفی طرفین معامله به یکدیگر و در ‌‌نهایت بعد از اینکه توافق طرفین قرارداد تنظیم و ثبت شد، به دلال تعلق می‌گیرد. عرف جامعه این است که حق الزحمه و به عبارت دیگر حق دلالی به بنگاهی تعلق می‌گیرد که به تنظیم قرارداد بین طرفین مبادرت کرده باشد نه بنگاهی که افراد تنها در آن به مشاهده مال منقول یا غیرمنقول پرداخته‌اند. شاید حضور مشاوران حقوقی در بنگاه‌ها راهکاری باشد که بتواند رویه تنظیم قرارداد‌ها در بنگاه‌ها را قانونمند‌تر کند هر چند که برخی حقوقدانان به‌آن نیز نگاهی منتقدانه دارند چراکه دفا‌تر معاملات املاک حتی از لحاظ نگارش و حتی نوشتاری در تنظیم معامله دارای مشکلاتی هستند. این افراد باید حداقل دارای مدرک معادل حقوقی باشند. به عقیده بنده اگر صاحبان بنگاه املاک دارای مدرک کاردانی حقوق یا در زمینه حقوق کلاس‌های خاصی را گذرانده باشند، از بروز این مشکلات کاسته خواهد شد، خاطرنشان می‌کند: اگر در هر بنگاه یک نفر دارای مدرک کار‌شناسی حقوق حضور داشته باشد از لحاظ رعایت نکردن قوانین و تنظیم قرارداد مشکلی برای مردم به وجود نمی‌آید. به طور کلی باید افراد صلاحیت‌داری هم از نظر اخلاقی و هم از نظر عملی در این حوزه وارد شوند تا دیگر شاهد بروز مشکلاتی برای جامعه نباشیم.
 
*قاضی دادگستری
http://www.ghanoononline.ir/

برچسب ها:,

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما