Law

موسسه حقوقی عدل فردوسی به شماره ثبتی ۲۷۷۹۴

پیگیری کلیه دعاوی خود را با اطمینان به ما بسپارید.

دعاوی خانواده

کلیه دعاوی حقوقی خانوادگی اعم از مطالبه مهریه ، حضانت فرزند ، تمکین و طلاق را به ما بسپارید.

دعاوی ملکی

برای پیگیری دعاوی ملکی اعم از سرقفلی ، حق کسب ، پیشه ، تجارت و تخلیه اماکن مسکونی و تجاری با ما تماس بگیرید.

دعاوی کیفری

برای پیگیری کلیه دعاوی کیفری اعم از چک بلامحل كيفري، فروش مال غیر ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری و ... با ما تماس بگیرید.

دعاوی حقوقی

برای پیگیری کلیه دعاوی حقوقی اعم از چک ، مطالبه خسارت ، سفته ، رسید ،دعاوي مالي ، ارث ، سهم الارث ، وصیت با ما تماس بگیرید.

دعاوی شهرداری ها

این موسسه کلیه دعاوی شهرداری ها مانند دریافت غرامت طرح‌هاي دولتي ، کمسیون ماده ۱۰۰ و غیره را نیز می پذیرد.

دعاوی دیوان عدالت

این موسسه دعاوی مرتبط با کمسیونهای ماده ۱۰۰شهرداری ها و غیره را در دیوان عدالت اداری می پذیرد.

907

مقالات حقوق جزایی

548

مقالات حقوق خانواده

965

مقالات حقوق خصوصی

فالگيري، حرفه‌اي در يک قدمي کلاهبرداري

 

فالگيري، حرفه‌اي در يک قدمي کلاهبرداري
اگر فکر مي‌کنيد باز شدن گره بخت بسته‌ شما با قفلي که فلان فالگير معروف در اختيار شما گذاشته است، باز مي‌شود يا مطمئن هستيد که جادوي سنگين شدن زندگي‌‌تان با معجوني که از رمال ديگري گرفته‌ايد يک شبه دود مي‌شودو به هوا مي‌رود يا حتي اگر‌مدتي براي سرگرمي، خام حرف‌هاي يک کف‌بين شده‌ايد، بدانيد که شما هم قرباني نوعي کلاهبرداري به شمار مي‌رويد.
 تلاش ما در اين بسته حقوقي اين است که به شما بگوييم براي رهايي از چنين موقعيت‌هايي بايد چه کار کنيد و البته به فالگيران نيز درباره پيامدهاي کارشان هشدار بدهيم.
افسانه خلاصي از شر مشکلات 
به طور حتم در زندگي شما نيز گاهي مشکلاتي به وجود آمده است که دوست داشته ايد هر چه زودتر از شر آن خلاص شويد و براي رهايي، از ديگران کمک خواسته‌ايد؛ در اين ميان، افرادي به شما معرفي مي‌شوند که گويا مي‌توانند گره از کار خيلي‌ها باز کنند و به روش ارتباط با عالم ماورايي دواي هر درد بي درمان را بيابند. بعضي‌ها با شنيدن حرف‌ها و ادعاهاي فالگيران با نيشخندي فرد را به تمسخر مي‌گيرند، اما عده‌اي هم پيدا مي‌شوند که با علاقه‌مندي از اين موضوع استقبال مي‌کنند و به اين افراد مراجعه مي کنند يا به قول خودشان پناه مي‌برند. همان طور که مي‌دانيد فالگيري و رمالي معضلي اجتماعي محسوب مي‌شود که خانواده‌هاي زيادي را قرباني مي کند، همچنين كلاهبرداري فالگيران هزينه‌هاي هنگفتي را به اشخاص تحميل مي‌کند. شايد شما هم کساني را ديده باشيد که با متوسل شدن به شيوه‌هايي نظير فالگيري، دعانويسي، جادوگري و كف‌بيني سعي دارند مشکلي را از زندگي خود بردارند، غافل از اين که در بيشتر زمان ها، مشکلات تازه‌اي را به خانواده‌ها اضافه مي‌کنند.
طلاق‌هايي بر گرفته از نسخه خوشبختي
 بي‌گمان عده‌اي عادت کرده‌اند براي رفع مشکلات خود به جاي مراجعه به متخصصان، به رمال‌ها رجوع کنند که پيامدهاي ناگواري را به دنبال دارد.برخي گزارش‌ها حاکي از اين است که در حدود 
5 درصد از طلاق‌ها در جامعه از طريق توسل به رمالي و جادوگري صورت مي‌گيرد؛ البته جداي از آن، جرايم متعددي مانند سوء‌استفاده جنسي، كلاهبرداري، سرقت و… نيز به دست رمالان انجام شده است.فروش مهره و روغن مار، بخت‌گشايي، پيدا كردن دزد با آيينه ‌‌بيني، يافتن شغل پردرآمد براي مشتريان و درمان بيماري‌‌هاي صعب‌العلاج از جمله نسخه‌هايي است که از سوي افراد رمال تجويز مي‌شود.گاهي رمالان به قدري جدي به فعاليت مي‌پردازند که براي خود دفتر کار و منشي دست و پا مي‌کنند و البته به اين ترتيب به حق ويزيت خود مي‌افزايند. حتما دوست داريد بدانيد که قانون، با اين افراد دروغ ‌پرداز که با زندگي مردم بازي مي‌کنند چه برخوردي مي‌کند. از همين رو دکتر عباس تدين حقوقدان و مدرس دانشگاه به سوالاتي در اين زمينه پاسخ مي‌دهد.
رمالي مدلي براي کلاه برداشتن ازسر مردم
 در قانون مجازات عمومي مصوب سال ‌1304 ، قانونگذار در مقررات مربوط به تخلفات، موضوع رمالي را نيز پيش‌بيني کرده است ، اما متاسفانه پس از انقلاب چنين عنواني در قوانين کيفري به صراحت ذکر نشده است، و اين جرم در قالب قانون تشديد مجازات ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداري مد نظر قرار گرفته است و رمالي تحت شرايط خاصي در زمره جرم کلاهبرداري جاي مي‌گيرد. در ماده 1 قانون تشديد مجازات ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداري آماده است: «هرکس از راه حيله و تقلب مردم را به داشتن اختيارات واهي فريب دهد و به امور غيرواقع اميدوار کند و يا افراد را از حوادث غيرواقع بترساند و از طريق وسايل تقلبي وجوه و اموالي را از آن ها بگيرد، کلاهبردار محسوب مي‌شود». کلاهبرداري جزو آن دسته از جرايمي ‌است که دادستان هم مي تواند به عنوان مدعي‌العموم آن را پيگيري ‌کند؛ بنابراين کلاهبرداري ناشي از رمالي داراي دو نوع شاکي عمومي‌ و خصوصي است. هر فردي که مورد کلاهبرداري قرار گرفته باشد، مي‌تواند براي طرح شکايت به عنوان شاکي خصوصي به مراجع قضايي رجوع کند؛ اما گاهي ممکن است فرد در کسب مال هيچ حيله و تقلبي را به کار نبرد که ديگر کلاهبرداري
 محسوب نمي‌شود.
ممنوعيت کسب مال نامشروع 
هميشه راه‌هاي کسب درآمد قانوني نيست؛ بنابراين قانونگذار براي مقابله با کساني که اموالي را از طريق نامشروع به دست مي‌آورند موادي را ذکر و مجازت‌هايي را پيش‌بيني کرده است.در ماده 2 قانون تشديد مجازات ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداري ذکر شده است که اگر مالي از طريق غير قانوني کسب شود، آن مال نامشروع محسوب مي‌شود و کسب آن جرم است و براي فرد مجرم مجازات تعيين خواهد شد. البته اگر شکايتي به دادستان اعلام شود، وي موظف است در صورتي که آن را از مصاديق ماده 1 قانون فوق الذکر تشخيص دهد، اعلام جرم نمايد. بنابراين تعيين مصداق اينکه رمالي جزو مصاديق کدام جرم است، با دادگاه است.
پيش‌بيني تا 7سال آب خنک
 اگر براي قاضي اثبات شود که عمل رمالي با جرم کلاهبرداري منطبق است، براي رمال مجازات حبس تعزيري از يک تا 7سال در نظر گرفته مي‌شود؛ البته رد مال و جزاي نقدي از ديگر مجازات رمالان است. بيان اين نکته نيز خالي از لطف نيست که جرم رمالي بر اساس قانون ‌تخفيف و تعليق ندارد.
مجازات قانون براي جرم تحصيل مال نامشروع
 گاهي ممکن است دادگاه با بررسي شواهد راي به کسب اموال نامشروع بدهد؛ بنابراين مجازاتي که براي فرد در نظر گرفته مي‌شود، متفاوت خواهد بود. اگر مالي از طريق غيرقانوني کسب شود، اين مال نامشروع است و تحصيل کننده آن بايد پاسخگو باشد.در قانون اگر کسي مجرم به کسب مال نامشروع شناخته شود از 3ماه تا دوسال حبس را تحمل مي‌کند و البته دو برابر مال کسب شده را بايد به عنوان جزاي نقدي پرداخت کند و مال ماخوذ (کسب شده) را نيز به صاحب خود برگرداند.
از حبس تا چوبه دار
 يادتان باشد در موضوع رمالي هميشه پاي مال در ميان نيست، گاهي پيش آمده است که جان افراد به خطر مي‌افتد و رمال به دليل تجويز داروي نامناسب فرد استفاده کننده را تا پاي مرگ نيز مي‌کشاند؛ دراين مورد خود رمال نيز به استقبال مرگ ‌رود. قانون در برابر کساني که به نوعي خطرهايي را در جامعه ايجاد مي‌کنند، مي‌ايستد و اجازه فعاليت به آنها نمي‌دهد. ممکن است افراد ساده لوح براي معالجه بيماري خود به رمالان مراجعه کنند و از آنجا که بيشتر رمالان بيسواد و بدون تخصص هستند، موادي را به بيمار تجويز کنند که نه تنها علاج‌کننده درد نيست، بلکه جان او را نيز تهديد کند. اگر در اين ميان فرد بيمار بر اساس نظر پزشکي قانوني بر اثر مصرف دارويي که از سوي رمالان تجويز شده، فوت کند، طبق ماده226 قانون مجازات اسلامي‌ تجويز کننده به قصاص محکوم مي‌شود. در اين ماده آمده است که اگر فردي قصد قتل داشته يا وسيله‌اي که به کار ببرد کشنده باشد، مصداق قتل عمد است و مجازات فرد خاطي قصاص خواهد بود؛ اما اگر جرم واقع شده نتيجه بي‌مبالاتي باشد، قتل، شبه‌عمد يا در حکم شبه‌عمد به شمار مي‌رود و فرد به پرداخت خون بها محکوم مي‌شود. 
تعقيب حتي با گذشت شاکي 
با آن که بسياري از مردم به روش‌هاي مختلف گرفتار رمالان شده‌اند، اما بيشترشان نمي‌دانند که مي‌توانند از اين افراد شکايت کنند. اين افراد بايد بدانند که مي‌توانند به دادسراي محل وقوع جرم (محلي که رمالي صورت گرفته) مراجعه و شکواييه تنظيم کنند. همان طور که گفته شد براي رمالي دو شاکي خصوصي و عمومي متصور است. دادستان نيز مي تواند به طور مستقل روند شکايت رمالي را پيگيري ‌کند؛ بنابراين اگر شاکي خصوصي رضايت دهد و گذشت کند، دادستان آن را دنبال مي‌کند. به عبارت ديگر در اين مورد شاکي تنها اعلام کننده است و پيگيري باقي کار با دادستان خواهد بود. 
 
پي نوشت :
روزنامه حمايت 19/1/1392 
http://hvm.ir/print.asp?id=36785

برچسب ها:, , , ,

حل مشکلات

موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از مجرب ترین وکلای پایه یک دادگستری سعی در حل مشکلات حقوقی شما دارد.

تماس با ما

ارتباط با ما

شما میتوانید برای حل کلیه مشکلات حقوقی خود با موسسه حقوقی عدل فردوسی تماس حاصل فرمایید.

تماس با ما

کمک به شما

شما می توانید برای حل کلیه دعاوی حقوقی خود اعم از کیفری ، جزایی ، خانوادگی و.. از وکلای موسسه حقوقی عدل فردوسی استفاده فرمایید.

تماس با ما

بانک جامع مقالات

مقالات موسسه حقوقی عدل فردوسی با بهره گیری از بانکی بالغ بر ۳۰۰۰ مقاله ی حقوقی در اختیار شما می باشد.

تماس با ما